keskiviikko, 13. joulukuu 2006
Juurespiirakka
Juurespiirakka
Täyte:
6 porkkanaa
2 punajuurta
2 perunaa
1 rkl ruokaöljyä
2 dl vettä
2 kananmunaa
150 g sinihomejuustoa muruina
Pohja:
100 g leivontamargariinia
2½ dl sämpyläjauhoja
½ tl leivinjauhetta
2 rkl kylmää vettä
Kuori juurekset ja raasta ne hienoksi raasteeksi. Hauduta raastetta teflon-paistinpannulla öljytilkassa, kunnes kasvikset hieman pehmenevät (noin reilu 5 minuuttia). Sekoita joukkoon puolet homejuustomuruista, anna seoksen jäähtyä.
Valmista pohja. Sekoita jauhot ja leivinjauhe pehmeään margariiniin. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi, älä vaivaa! Voitele suurehko piirasvuoka ja levitä taikina tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita vesi ja kananmunat raasteseokseen (ja lisää ripsaus suolaa ja pippuria halutessasi), kaada seos taikinan päälle ja ripottele pinnalle loppu sinihomejuusto.
Paista uunin alaritilätasolla +225 asteessa noin puoli tuntia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.