Nopeasti ja hyvää :) Kuvassa kastike on kaadettu riisin joukkoon. Tomaatti on omalta pihalta, amppelista, joka roikkuu aurinkoisella kuistilla. Oli niin kypsä ja mehukas, että ei meinannut pysyä kasassa, kun leikkasi. Kanasuikaleet olivat Mexicana-maustettuja. Riisinä Basmati-riisiä, kypsyy reilussa kymmenessä minuutissa, keitetty kanaliemikuutiolla maustetussa vedessä.

154559.jpg

Ananas-kanakastike

300 g maustettuja kanasuikaleita
2½ dl ruokakermaa 7 %:sta
pieni tölkki ananasrenkaita (= 4 rengasta) + liemi
tilkka ruokaöljyä
2-3 valkosipulinkynttä
pari tippaa vihreää Tabascoa
(tarvittaessa suolaa)

Ruskista kanasuikaleet ruokaöljyssä, lisää murskatut tai pieneksi pilkotut valkosipulinkynnet ja kääntele hetki. Lisää ruokakerma. Anna hautua noin 10-15 minuuttia, että suikaleet ovat kypsiä. Lisää pilkotut ananasrenkaat ja purkin liemi, mausta ja anna kiehahtaa. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.