maanantai, 14. elokuu 2006
Jauhelihacannellonit
Paketin takana oli ohje ja sattumoisin kaikki ainesosatkin löytyivät, jauhelihaa minulla oli vain 400 g, mutta riitti juuri ja juuri. Tässä Myllyn Paras -paketista suoraan kopsattu ohje:
Jauhalihacannellonit 5-6 hengelle
1 pkt (= 250 g) cannelloneja
Täyte: Jauhelihakastike
500 g jauhelihaa
200 g pakastesipulikuutioita tai 2 sipulia
3-4 valkosipulinkynttä
1 porkkana raasteena
2-3 dl vettä
1 lihaliemikuutio tai 1 rkl lihafondia
2-3 rkl mietoa salsakastiketta (vahvaa vähemmän)
½ tl valkopippuria
1 rkl oreganoa
1 rkl basilikaa
100 g juustoraastetta
Päälle:
2½ dl ruoanvalmistuskermaa (1 tölkki)
1 tlk tomaattimurskaa (400 g)
100 g juustoraastetta (parmesan tai emmental)
Valmista jauhelihakastike. Ruskista jauheliha ja lisää hienonnetut sipulit, raastettu porkkana, vesi ja mausta mieleiseksesi. Lisää lopuksi juustoraaste, sekoita.
Laita täytettä putkien sisään työntäen veitsen kärjellä tai pikkulusikalla. Täytä kaikki putket täyteen ja lado ne sitä mukaa, kun täytät, isolle laakealle, voidellulle uunivuoalle, esim. lasagnevuoalle yhdeksi kerrokseksi.
Kaada putkien päälle kerma ja tomaattimurska ja ripottele juustoraaste.
Kypsennä cannelloneja 225 asteisen uunin alatasolla 20-30 min, kunnes ruoka on pinnaltaan kauniin keltaista.
Tällainen siitä tuli:
Lautasella on mikroaaltouunissa kypsennettyjä Apetitin Amerikan sekoitusta (porkkana, parsakaali, romanopapu, paprika, pikkumaissi).
Ohjehan oli 5-6:lle, että arvaatteko, mitä meillä syödään huomenillalla ;)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.