sunnuntai, 27. elokuu 2006
Juustoinen parsakaalimousse
Takana on itsetehtyä maalaisleipää, ohje löytyy Leivät-osiosta. Leivän vasemmalla puolella on kylmäsavulohta. Etualalla oikealla on kuutioitua vesimelonia ja greippiä. Vihreä patee on juustoinen parsakaalimousse, ohje alla. Käytin kanttarellinmakuista tuorejuustoa, mutta makuvaihtoehtojahan löytyy!
Juustoinen parsakaalimousse
250 g parsakaalia (tuoretta tai pakastettua)
100 g tuorejuustoa tai ranskankermaa
4 liivatelehteä
1 tl sitruunanmehua
suolaa
hiven mustapippuria
Keitä parsakaalit kypsiksi vähässä suolalla maustetussa vedessä, valuta, säästä keitinliemi. Hienonna parsakaalit tehosekoittajassa/monitoimikoneessa tuorejuuston tai ranskankerman kanssa. Liota liivatelehtiä 5 min. kylmässä vedessä. Liuota ne sitten pariin ruokalusikalliseen parsakaalin keitinvettä (jos vesi ehtii jäähtyä, kuumenna).
Mausta seos ja sekoita liivateseos siihen nauhana. Kaada öljyttyyn pieneen vuokaan (esim. lasten kakkuvuoka), hyydytä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli. Kumottaessa auta hieman veitsenkärjellä, jos ei irtoa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.