keskiviikko, 23. elokuu 2006
Kana-kasviskeitto
Kana-kasviskeitto
300 g maustettuja kanasuikaleita
pieni kukkakaali
2 porkkanaa
200 g pakastepapuja
1 purkki tomaattimurskaa (400 g)
1 kanaliemikuutio
3 valkosipulinkynttä
pippuria
yrttimaustetta (esim. oregano, jokin sekoitus tms.)
vettä
tilkka ruokaöljyä
Käytä teflonkattilaa tai ellei ole sellaista, tee ruskistusvaihe paistinpannulla ja jatka sitten kattilassa. Esikäsittele kasvikset. Huuhdo, irrota kukkakaali pieniksi nupuiksi, kuori ja viipaloi porkkanat. Kuori valkosipulit. Kuumenna ruokaöljy kattilassa, lisää kanasuikaleet ja kääntele hetki, lisää kukkakaali, porkkanat ja jäiset pavut sekä murskatut valkosipulinkynnet, kääntele hetki (tässä vaiheessa kaada kattilaan, jos käytit paistinpannua). Lisää tomaattimurska ja vettä noin 1½ tomaattimurskapurkillista, liemikuutio ja mausteet. Anna kiehua niin kauan, että kasvikset ovat "al dente" eli eivät pääse ihan mössöksi asti. Tarkista maku.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.