sunnuntai, 20. elokuu 2006
Kasvissosekeitto
Periaate on joka kerta sama: 800 g kasviksia (pari jauhoista perunaa, sitten vaihdellen porkkanaa, kukkakaalia, parsakaalia, herneitä, kaalia, sipulia...) ja litra vettä + yksi kasvisliemikuutio. Sulatejuustona itse tykkään käyttää Koskenlaskijan voimakasta (musta paketti). Pikanttia lisäpotkua antaa muutama tippa Tabascoa, mutta se peittää helposti alleen kasvisten maun. Jos ei satukaan olemaan tarpeeksi tuoreita kasviksia, voi pakastettuja laittaa lisäksi tai käyttää pelkästään pakastettuja.
Kasvissosekeitto
800 g kasviksia (pari jauhoista perunaa + mieleisiä kasviksia, tuoreita tai pakastettuja)
1 litra vettä
1 kasvisliemikuutio
½ pakettia (= 125 g) Koskenlaskija (voimakas) -sulatejuustoa
(tarvittaessa suolaa)
Esikäsittele kasvikset tarpeen mukaan (kuori, pilko, huuhdo) tai käytä pakastettuja. Kiehauta vesi ja lisää liemikuutio ja kasvikset, keitä kypsäksi. Lisää sulatejuusto palasina (voi jättää siis poiskin) ja soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa tms. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
Kuvassa on keiton joukossa raejuustoa ja vieressä itse tehty sämpylä, tällä kertaa käytin 2½ dl:n nestemäärään 1 dl kaurahiutaleita, 1 dl ruisjauhoja ja loput hiivaleipäjauhoja (sama perusohje kuin porkkanasämpylöissä tuolla sämpylät-kohdassa, nyt jätin porkkanan pois, kun sitä oli jo keitossa).
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.