sunnuntai, 13. elokuu 2006
Sunnuntain aamupäivän leipomukset
Porkkanasämpylät 12 kpl
2½ dl vettä
25 g hiivaa
2 dl hienoa porkkanaraastetta
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
2 rkl ruokaöljyä
2 dl kaurahiutaleita
hiivaleipäjauhoja
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola, sokeri, öljy, porkkanaraaste ja kaurahiutaleet, sekoita. Alusta taikinaan niin paljon hiivaleipäjauhoja, että saat kimmoisan taikinan. Anna kohota liinan alla puolisen tuntia. Jaa taikina 12 osaan ja pyörittele haluamasi muotoisiksi sämpylöiksi, laita leivinpaperin päälle pellille ja anna kohota liinan alla puolisen tuntia. Paista +225 asteessa noin 12 minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.