Tämän piiraan pyöräyttää hetkessä! Nämä puolukat tulivat pakastimesta, viime vuoden satoa.

151973.jpg

Puolukkapiiras

1 kananmuna
1 dl sokeria
1 dl sulaa margariinia tai öljyä
1 dl piimää
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
½ tl kaardemummaa

päälle 3-4 dl puolukoita

Taikina sekoitetaan esim. puuhaarukalla, ei vatkata.Sekoita muna ja sokeri sekaisin. Lisää sula rasva ja piimä, sekoita. Yhdistä kuivat aineet ja lisää joukkoon, sekoita. Kaada taikina voideltuun piirasvuokaan ja ripottele puolukat päälle. Paista +200 asteessa noin 25 min. uunin alatasolla.

Kannattaa käyttää melko pientä vuokaa (halkaisijaltaan vähän päälle 20 cm) niin saa paksumman lopputuloksen. Itse käytin 28 cm halkaisijaltaan olevaa vuokaa, vähän olisi saanut olla paksumpi pohja.... mutta ihanan kirpsakkaa kuitenkin. Varmaan kermavaahto tai joku sen kevyempi versio sopisi loistavasti pyöristämään makua, mutta nyt ei ollut mitään "päälle pantavaa" kuin että ripottelin hieman sokeria ja hyvin meni kahvin kanssa niinkin ;)