Taitaa minulla olla jokin texmex-kausi menossa... Ohjeen jauhelihatäytteestä riittää kahteen isoon piirasvuokaan, tuli vähän "reilusti" täytettä, että pakastin toisen puolen ja käytän myöhemmin tacojen tms. täytteenä.

160972.jpg

TexMex-piiras

Täyte (kahteen isoon piirasvuokaan)

400 g jauhelihaa (10 % nauta)
1 pussi Hot Taco spice mix (Santa Maria, 40 g)
loraus vettä (noin 1 dl)
suikaloitua paprikaa etikkaliemessä (340/180 g)
200 g pakastemaissia
pieni tölkki ananasrenkaita (= 4 rengasta)
viipaloitua mietoa jalapenoa
tomaattisalsaa (esim. Rainbow Tex Mexican Chunky Salsa Medium)

sekä yhteen piiraaseen n. 1½ dl ruokakermaa (7 %:sta) + 2 kananmunaa + juustoraastetta
(tämä nestemäärä riippuu vähän siitä, miten korkeareunainen vuokasi on/ovat)

Pohja (yhteen isoon piirasvuokaan)

3 dl kaurahiutaleita
1½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g margariinia
½ dl maitoa

Ruskista jauheliha. Lisää maustepussi ja vettä, valutetut paprikasuikaleet, pilkottu ananas, maissit ja oman maun mukaan jalapenoviipaleita ja tomaattisalsaa. Anna kiehahtaa ja siirrä pois levyltä.

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään kulhossa. Sekoita joukkoon pehmeä rasva ja lopuksi maito. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Painele taikina voidellun piirasvuoan pohjalle ja reunoille, käytä jauhoja apuna. Pistele pohjaan muutamia reikiä haarukalla. Paista pohjaa +225 asteessa 10 minuuttia.

Pohjan paistuessa sekoita vielä kananmunat ja ruokakerma keskenään. Ota pohja uunista ja kaada puolet jauhelihatäytteestä pohjan päälle, sitten kermaseos ja ripottele juustoraastetta pinnalle. En mitannut juuston määrää, mutta ehkä 2 dl/piiras.

Paista vielä samassa uuninlämmössä noin 20 minuuttia, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta kauniin ruskea, tarkkaile välillä.

Helpommin leikattavissa, jos antaa hieman jäähtyä. Itse käytin vuokaa, jonka koko on 32 x 24 cm.