Tällä lähtee suolanhimo taatusti! Salaatinkastike oli kermaviiliä ja sinihomejuustoa, leivän päällä on taasen ehtaa suolaa ripoteltuna. Salaattiin sopisi mainiosti vielä pähkinät, mutta niitä ei nyt ollut. Leivän ohje löytyy Leivät-osiosta.

172686.jpg

Hedelmäinen salaatti

jäävuorisalaattia
porkkana
persikka
muutama nuppu kukkakaalia
kourallinen tummia viinirypäleitä
sinihomejuustoa n. puoli palaa
2 dl kermaviiliä

Huuhdo salaattia ja valuta kuivaksi. Kuori porkkana ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi. Halkaise persikka, poista kivi, kuori puoliskot ja viipaloi. Irrota kukkakaalista muutama nuppu, huuhtele, valuta ja murra pienemmäksi. Huuhtele ja valuta viinirypäleet, halkaise, poista kivet ja halkaise vielä puolikkaat. Murenna sinihomejuusto haarukalla tai käytä valmista murua, sekoita kermaviilin joukkoon. Revi salaatti pienemmäksi ja lado laakealle vadille. Laita keskelle keko viinirypälepalasia, sen ympärille persikka- ja porkkanaviipaleet ja kukkakaalin nuput. Tarjoa kastike erillisestä kulhosta.