Mieleiset kasvikset kehiin! Vasemmalla edessä on kasvislaatikkoa, takana paprikarenkaiden välissä rukiisia voileipäkeksejä (ohje löytyy täältä) ja oikealla edessä raejuustoa. Kasviksina käytin kukkakaalia (sitä oli yli puolet määrästä), porkkanaa ja herne-maissi-paprika -sekoitusta. Joukkoon voisi lisätä myös ruskistettuja kanasuikaleita, homejuustoa yms. (ehkäpä nimi sitten muuttuisi...). Nesteenä käytin puolet maitoa ja puolet ruokakermaa (7 %). En ihan tarkalleen katsonut aikaa, mutta ainakin reilun puoli tuntia paistamiseen menee, kunnes neste on hyytynyt, riippuu vuoan syvyydestä.

184263.jpg

Kasvislaatikko

1 litra kasviksia pilkottuna (kukkakaali, parsakaali, porkkana, maissi, herne, papu jne.)
2 kananmunaa
3 dl kermamaitoa
1 tl suolaa
1½ dl juustoraastetta (säästä osa pinnalle)
vettä + suolaa keittämiseen

Pese, kuori ja paloittele kasvikset tai käytä pakastettuja. Esikeitä kasviksia noin 5 minuuttia suolalla maustetussa vedessä, kaada vesi pois. Voitele uunivuoka, laita kerroksittain kasviksia ja juustoraastetta vuokaan, säästä osa juustoraasteesta pinnalle. Sekoita kananmunat, maito ja suola ja kaada vuokaan, ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Paista uunissa +175 asteessa reilu puoli tuntia, että liemi hyytyy.