Monessa keittiössä on tehty Valion tonnikala-tortillavuokaa, mm. Anja, Kulinaristi ja Lintu75. Itsekin tein sitä jokunen päivä sitten ja jäin miettimään, miltähän kinkku-ananas-homejuusto -täyte maistuisi ja täytyihän sitä kokeilla. Jos pidät ko. yhdistelmästä pizzan päällä, tiedät mitä tarkoitan =) Ehkä pari valkosipulinkynttä olisi kruunannut tämän ruuan, sitä jäin kaipailemaan. No, ensi kerralla sitten! Syy miksi käytän ananasrenkaita on yksinkertaisesti se, että ananaspalat ovat minun makuuni usein liian suuria, joita täytyy sitten pilkkoa, joten siihen tarkoitukseen on helpompi pilkkoa ananasrenkaita.

195048.jpg

Kinkku-ananas-homejuusto -tortillavuoka

6 kpl tortilloita
1 pussi savukinkkusuikaleita (230 g)
1 pussi homejuustomurua (150 g)
noin 8 kpl ananasrenkaita

Päälle:
2 dl ruokakermaa (käytin 5 %:sta)
n. 2 dl juustoraastetta

Voitele uunivuoka. Valuta ananasrenkaat ja pilko pieniksi paloiksi. Levitä tortillat työlaudan päälle ja levitä niiden päälle kinkkusuikaleet, homejuustomurut ja ananaspalaset, halutessasi myös valkosipulia. Rullaa tortillat ja leikkaa 4 osaan, asettele tiiviisti pystyyn uunivuokaan. Sekoita juustoraaste ja ruokakerma, kaada rullien päälle. Paista +200 asteessa 20-30 minuuttia. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.