maanantai, 25. syyskuu 2006
Pienet leipäset
Pienet leipäset 24 kpl
5 dl vettä
1 pussi kuivahiivaa
3 dl kaurahiutaleita
2 dl vehnänalkioita
2 tl suolaa
1 rkl sokeria
hiivaleipäjauhoja
½ dl ruokaöljyä
Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi (+42 astetta). Sekoita kaurahiutaleet, vehnänalkiot ja kuivahiiva, kaada veden joukkoon, lisää suola, sokeri ja ruokaöljy. Lisää hiivaleipäjauhoja niin paljon alustaen, että saat kimmoisan taikinan. Anna kohota liinan alla puoli tuntia. Vaivaa taikinaa jauhotetulla pöydällä, että saat ilmakuplat pois. Jaa taikina 24 palaan, pyörittele palloiksi ja asettele leivinpaperin päälle pellille, painele jauhotetulla kädellä litteiksi ja anna kohota puolisen tuntia liinan alla. Paista +225 asteessa noin 12 minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.