Myllyn Paras ruishiutalepaketin takana oli mielenkiintoinen ohje, kiva tehdä hiutaleista muutakin kuin pelkkää puuroa! Keksit maistuvat ihan sellaisinaan, rasvaahan on jo taikinassa, mutta halutessaan voi päälle sipaista esim. tuorejuustoa. Huomasin, että parhaiten levyn saa jaettua ruutuihin esim. taikinanuolijalla. Alkuperäisessä ohjeessa kehoitettiin käyttämään taikinapyörää, mutta itse en onnistunut saamaan sillä nättejä reunoja.

184261.jpg

Rukiiset voileipäkeksit  n. 24-30 kpl

4 dl ruishiutaleita
2 dl hiivaleipäjauhoja
1 tl suolaa
1 rkl kuminaa
2 dl hienoa porkkanaraastetta
2 dl maitoa
100 g sulatettua rasvaa

Kuori porkkana ja raasta hienoksi raasteeksi. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa, lisää porkkanaraaste, maito ja sula rasva. Sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina ohueksi levyksi uunipellille leivinpaperin päälle ja jaa taikina ruutuihin esim. taikinanuolijalla, ruudun koko noin 6 x 6 cm. Paista +225 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, että pinta saa kauniin värin.