maanantai, 11. syyskuu 2006
Sitruunainen mannapuuro ja sitruunakiisseli
Sitruunainen mannapuuro 2-3:lle
½ sitruunan raastettu kuori
5 dl maitoa
3/4 dl mannasuurimoita
2 rkl rouhittua mantelia
2-3 rkl sokeria
Pese sitruuna hyvin astianpesuaineella ja kuumalla vedellä, raasta puolikkaan sitruunan keltainen kuoriosa. Kuumenna maito paksupohjaisessa kattilassa. Kun maito alkaa juuri kiehua, ripottele joukkoon mannasuurimot hyvin sekoittaen vispilällä. Lisää mantelirouhe ja sitruunan kuori, jatka keittämistä miedolla lämmöllä 8-10 minuuttia. Sekoita välillä pohjaa myöten, ettei puuro pala pohjaan ja ettei puurosta tule kokkareista. Nosta kattila liedeltä ja makeuta sokerilla. Jaa puuro annoskulhoihin ja anna jäähtyä. Tarjoa puuro huoneenlämpöisenä tai kylmänä.
Jos pidät sitruunasta, minun mielestäni kannattaa lisätä sitruunankuorta enemmän. Tämä ohje oli Myllyn Paras -sivuilta.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.