Kuvassa ei ole pohjaanpalanutta mannapuuroa, joukossa on mantelirouhetta ja suurimot olivat Anna Manna Plus runsaskuituisia mannasuurimoita, jossa on kuitua 8 g/100g. Tein siis mannapuuroa, jonka pitäisi nimensä mukaan maistua sitruunaiselta. Eipä kovin paljon ainakaan minun makuuni maistunut, sitruunankuorta olisi saanut olla paljon enemmän. Mutta onneksi olin tehnyt Vilijaanan ohjeella (no viimeinkin!) sitruunakiisseliä, joten sitä kun laitoin joukkoon, niin johan alkoi sitruuna maistua! Vilijaanan sitruunakiisseli oli yksistäänkin taivaallista, ihanan pumpulista. Vielä loput söimme vaniljakastikkeen kanssa. En uskalla ajatellakaan kerman kanssa, nam... Vilijaanan kiisseliohje löytyy täältä.

183299.jpg

Sitruunainen mannapuuro  2-3:lle

½ sitruunan raastettu kuori
5 dl maitoa
3/4 dl mannasuurimoita
2 rkl rouhittua mantelia
2-3 rkl sokeria

Pese sitruuna hyvin astianpesuaineella ja kuumalla vedellä, raasta puolikkaan sitruunan keltainen kuoriosa. Kuumenna maito paksupohjaisessa kattilassa. Kun maito alkaa juuri kiehua, ripottele joukkoon mannasuurimot hyvin sekoittaen vispilällä. Lisää mantelirouhe ja sitruunan kuori, jatka keittämistä miedolla lämmöllä 8-10 minuuttia. Sekoita välillä pohjaa myöten, ettei puuro pala pohjaan ja ettei puurosta tule kokkareista. Nosta kattila liedeltä ja makeuta sokerilla. Jaa puuro annoskulhoihin ja anna jäähtyä. Tarjoa puuro huoneenlämpöisenä tai kylmänä.

Jos pidät sitruunasta, minun mielestäni kannattaa lisätä sitruunankuorta enemmän. Tämä ohje oli Myllyn Paras -sivuilta.