Pannukakkutaikinaan ei tule jauhokokkareita, kun ei lisää kaikkea maitoa heti, vaan sekoittaa jauhot pienempään määrään ensin ja lisää sitten lopun maidon (katso ohje alla). Kuvassa on pannukakun lisäksi kiinankaali-pakastemaissi-purjo -salaattia ja paprikaa.

203537.jpg

Suolainen pannukakku  uunipellillinen

8 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
4 kananmunaa
1 tl suolaa
2 rkl ruokaöljyä
1 pussi kinkkusuikaleita (230 g)
pätkä purjoa (noin 15 cm)
3 porkkanaa

Riko kananmunat kulhoon, sekoita rakenne rikki kierrevatkaimella. Kaada joukkoon osa maidosta (vajaat puolet) ja kaikki jauhot. Sekoita voimakkaasti. Lisää sitten loppu maito, suola ja öljy, anna jauhojen turvota puolisen tuntia.

Valmistele sillä välin täyte. Kuori ja raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Halkaise purjo, huuhtele, ravista kuivaksi ja suikaloi. Sekoita taikinaa vähäsen kulhon pohjia myöten, kaada se reunalliselle uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele täyteainekset päälle ja paista +200 asteessa reilu puoli tuntia (tarkkaile välillä).