perjantai, 8. syyskuu 2006
Tomaattikeitto ja rakkausrieskat
Tomaattikeitto 4 annosta
2 purkkia tomaattimurskaa
vettä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
tilkka oliiviöljyä (tai ruokaöljyä)
1 kasvisliemikuutio
1 tl basilikaa
½ tl kanelia
2 tl hunajaa (tai sokeria)
1 dl homejuustomuruja
Tabascoa, pippuria maun mukaan
Kuori sipulit ja hienonna, ei tarvitse olla kovin pieniä palasia, sillä keitto soseutetaan. Kuumenna kattilan pohjalla tilkka öljyä ja kuullota sipulit, älä päästä ruskistumaan. Kaada kattilaan tomaattimurska ja noin yksi purkillinen vettä. Lisää kasvisliemikuutio, hunaja ja kaneli. Anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä noin puoli tuntia. Lisää basilika ja homejuustomurut, soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittajassa. Tarkista maku, lisää maun mukaan Tabascoa ja pippuria. Kuumenna höyryäväksi. Lautaselle keiton pinnalle voi ripotella hienonnettua tuoretta basilikaa. Tarjoa leivän kanssa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.