Kastike sopi oikein hyvin sitruunaisen tuorepastan kanssa. Ruoka valmistuu nopeasti, kastike voi hautua sen aikaa, kun keittää tuorepastaa, jonka keittoaika on vain muutama minuutti (tarkista keittoaika pakkauksesta). "Salaattina" sinimailasen ituja ja kiiviä.

229625.jpg

Hedelmäinen kalkkunakastike  n. 3-4 annosta

250 g kalkkunan paistijauhelihaa
1 purkki säilykemandariinilohkoja (312/175 g)
oranssi paprika
1 valkosipulinkynsi (tai enemmän maun mukaan)
5 dl vettä
n. 4 rkl Maizena-suurustetta ruskeille kastikkeille
1 kanaliemikuutio
Santa Marian Lime & Pepperiä
1 tl vihreää currytahnaa

Valuta mandariineista liemi pois. Huuhtele paprika ja kuutioi. Kuori valkosipulinkynsi. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää vesi ja kun neste kiehuu, lisää suurustetta noin 4 rkl, sekoita hyvin ja anna kiehahtaa. Murskaa valkosipulinkynsi joukkoon ja lisää loput ainekset, anna hautua sen aikaa, kun keität pastan.

Currytahnan voi jättää poiskin tai käyttää tilalla esim. pari tippaa vihreää Tabascoa. Samoin Lime & Pepperin tilalle voi rouhaista tavallista pippuria.