tiistai, 24. lokakuu 2006
Kasvisrisotto ohrasta
Kasvisrisotto ohrasta
1 litra vettä
2 kasvisliemikuutiota
2½ dl rikottuja ohrasuurimoita
3 porkkanaa
1 purjo
200 g pakasteherneitä
1 purkki paprikasuikaleita etikkaliemessä (340/180 g)
tilkka oliiviöljyä tai ruokaöljyä
pippuria
aromisuolaa
Keitä ohrasuurimoita kasvisliemikuutioilla maustetussa vedessä 15 min (älä kaada jäljelle jäänyttä lientä pois). Sillä välin esikäsittele kasvikset. Kuori porkkanat ja paloittele. Halkaise purjo, huuhtele, ravista kuivaksi ja suikaloi. Kaada paprikasta liemi pois. Kuumenna isossa paistokasarissa tilkka öljyä ja kaada porkkanapalat, purjosuikaleet ja herneet pannulle, kääntele hetken, että purjo kuullottuu. Kaada ohrasuurimot liemineen joukkoon ja jatka kypsennystä noin 5-10 minuuttia, että kasvikset ovat kypsiä ja neste imeytynyt. Kaada paprikasuikaleet joukkoon, lisää mausteita. Tarjoa esim. liha- tai kalapullien, kypsän broilerin tms. kanssa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.