Teki mieli rosollia, mutta olinkin liian laiska kuutioimaan juureksia, joten syntyikin sitten samoista aineksista lisäke pastalle (käytin tummaa makaronia). Lautasella on lisäksi kurpitsapikkelssiä ja valmiita lihapullia.

211219.jpg

Rosollipaistos  n. 2 annosta

4 pientä etikkapunajuurta
2 pientä suolakurkkua
3 porkkanaa (raakana)
1 sipuli
reilu desilitra ruokakermaa (7 %)
pippuria myllystä
ruokaöljyä

Kuori porkkanat ja sipuli, valuta punajuuret ja suolakurkku. Raasta kaikki karkeaksi raasteeksi joko koneella tai käsipelillä. Kuumenna paistinpannussa tilkka öljyä ja kääntele kasviksia siinä, lisää ruokakerma. Anna hautua miedolla lämmöllä sillä aikaa, kun pasta kypsyy. Mausta pippurilla. Tarjoa esim. pastan ja lihapullien kanssa.