Eipä taida olla mikään yllätys, että laitan sitruunaa pastaankin ;) Pastana käytin täysjyvä-Cappellia (Torino). Pastan joukkoon voi sekoittaa parmesaaniraastetta, mutta minulla ei ollutkaan sitä jääkaapissa, joten sen myötä vähän kevyempi versio. "Kerma" oli 7 %:sta ruokakermaa.

206415.jpg

Sitruunapasta   4 annosta

1 iso sitruuna
1 tl suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria
2 dl ruokakermaa
2 dl kanalientä (=2 dl vettä + ½ kanaliemikuutio)
250 g (täysjyvä)pastaa
(halutessasi parmesaaniraastetta)

Pese sitruuna kuumalla vedellä ja astianpesuaineella. Raasta keltainen osa kuoresta raastimen hienolla terällä. Halkaise sitruuna ja purista mehu. Keitä pasta suolalla maustetussa väljässä vedessä kypsäksi ja valuta hyvin, kaada takaisin kattilaan, lisää sitruunankuoriraaste ja mehu, mausta suolalla ja pippurilla, pidä lämpimänä kannen alla.

Kiehauta toisessa kattilassa kerma ja kanaliemi. Kaada pastan päälle, lisää halutessasi parmesaaniraastetta ja sekoita hyvin. Kuumenna muutama minuutti koko ajan varovasti sekoittaen. Tarjoa esim. broilerin tai lihapullien kera.

Broileri-kasvislisäke

500 g marinoituja broilerinsuikaleita
450 g parsakaalia (pakaste)
iso nippu persiljaa
muutama rouhaisu Santa Marian Lime Pepperiä
tilkka ruokaöljyä
(suolaa)

Sulata parsakaali mikroaaltouunissa. Kuumenna öljy paistinpannulla ja ruskista suikaleet siinä. Anna hautua kypsäksi, noin 10 min. Lisää parsakaalit, hienonnettu persilja ja mausteita, sekoita varovasti ja kuumenna. Tarkista maku, lisää tarvittaessa suolaa.