sunnuntai, 22. lokakuu 2006
Tomaattinen linssi-nakkikeitto
Tomaattinen linssi-nakkikeitto
2½ dl punaisia linssejä
1 purkki tomaattimurskaa (400 g)
2 purkillista vettä
1 sipuli
tilkka oliiviöljyä tai ruokaöljyä
2 valkosipulinkynttä
3 porkkanaa
250-300 g nakkeja
2 tl suolaa
5 rkl kurpitsapikkelssiä (kukkurallisia)
Tabascoa muutama tippa
Kuori ja paloittele porkkanat. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet ja pilko pieneksi. Jos haluat, soseuta tomaattimurska sauvasekoittimella, mutta voit käyttää soseuttamattakin. Pilko nakit. Kuumenna kattilan pohjalla tilkka öljyä, kuullota sipuleita siinä, älä päästä palamaan. Lisää tomaattimurska ja kaksi tomaattimurskapurkillista vettä. Kuumenna kiehuvaksi. Huuhtele linssit lävikössä juoksevan kylmän veden alla ja lisää kattilaan. Lisää myös porkkanakuutiot ja suola. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää nakinpalat ja kurpitsapikkelssi, mausta Tabascolla. Kuumenna ja tarkista maku. Nakit voi ruskistaa pannulla ennen keittoon lisäämistä, mutta voi laittaa ilman ruskistustakin. Tarjoa raejuuston ja persiljasilpun kanssa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.