Todella tulista! Noita maustesekoituspussejahan on vaikka minkälaisia, että joka makuun varmaan löytyy, ellei pidä kovin tulisesta. Kastikkeen joukkoon voi upottaa mitä kasviksia itse kukin haluaa ja kaapista löytyy, itse käytin porkkanaa, sipulia ja kukkakaalia sekä tomaattimurskaa. Käytin kasvikset raakana, mutta jos edelliseltä päivältä on jäänyt keitettyjä kasviksia, niin ei kun sekaan vaan! Raaka kukkakaali tuntuu kivan rapsakalta muuten niin pehmeän ruuan joukossa. Lautasella on lisäksi kurkkusalaattia ja tomaattia.

218958.jpg

Tortillalasagne

8 tortillaa
400 jauhelihaa (nauta 10 %)
1 pussi Hot Taco Spice Mix (Santa Maria, 40 g)
muutama lohko kukkakaalia
2 porkkanaa
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
1 purkki ananasrenkaita + mehu (4 rengasta)
1 purkki tomaattimurskaa (400 g)
1 dl mietoja jalapenoviipaleita
pinnalle juustoraastetta

Kuori porkkanat, raasta karkeaksi raasteeksi. Kuori sipuli, pilko. Kuori valkosipulinkynnet. Huuhdo kukkakaali ja hienonna veitsellä leikkuulaudan päällä. Paloittele ananasrenkaat, säästä liemi. Hienonna jalapenoviipaleet. Ruskista jauheliha paistinpannulla, kaada rasva pois. Lisää silputtu sipuli ja murskaa valkosipulinkynnet joukkoon, lisää maustepussi, kääntele hetken, älä päästä palamaan. Lisää tomaattimurska ja ananasliemi, sekoita. Lisää loput ainekset ja sekoita, kuumenna ja ota pois liedeltä.

Voitele uunivuoka, laita kerros kastiketta pohjalle. Pilko 2 tortillaa noin reilun postimerkin kokoisiksi palasiksi, helpoiten se käy leikkaamalla keittiösaksilla, tai leikkaa veitsellä tai revi palasiksi. Levitä palaset kastikkeen päälle. Lisää kerros kastiketta, pilko jälleen 2 tortillaa jne. Laita päällimmäiseksi kerros kastiketta. Ripottele vielä päälle juustoraastetta. Paista +200 asteessa noin puoli tuntia.

Kurkkusalaatti
tuorekurkku
1 valkosipulinkynsi
kermaviiliä
suolaa

Halkaise tuorekurkku ja kaavi pikkulusikalla siemenet pois. Leikkaa puolikkaat neljään suikaleeseen ja pilko pieneksi, laita kulhoon. Kuori valkosipulinkynsi, murskaa se kurkkukuutioiden joukkoon, lisää niin paljon kermaviiliä, että palaset peittyvät kunnolla. Mausta suolalla.