Sattuipa hassu juttu, luulin, että minulla olisi ollut pähkinärouhetta kaapissa, mutta ei ollutkaan. Lisäsin sitten pähkinärouheen tilalle kuorittuja auringonkukansiemeniä, ne sopivatkin ihan hyvin, maistuvathan ne pähkinäiseltä myös. Piirakka-nimitys ei nyt ole ihan oikea, mutta siis tästä makeasta leivonnaisesta saa monta palaa, kun on niin makeaa, että pienempikin pala riittää. Lisäksi voi tarjota pehmentynyttä vaniljajäätelöä, jos makeanhammasta oikein kolottaa... Ohje on saksittu Pirkka-lehdestä jokunen vuosi sitten.

266040.jpg

Brownies

170 g taloussuklaata
150 g margariinia
2½ dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
1/4 tl suolaa
3 kananmunaa
2½ dl vehnäjauhoja
2 dl pähkinärouhetta (tai kuorittuja auringonkukansiemeniä)

Sulata suklaa ja rasva kattilassa miedolla lämmöllä. Nosta kattila pois levyltä, sekoita joukkoon sokerit ja suola. Riko kananmunat kulhoon ja sekoita rakenne rikki sähkövatkaimella (itse vatkasin kevyesti haarukalla, että rakenne rikkoutui). Lisää kananmunat kattilaan ja sekoita joukkoon vehnäjauhot ja pähkinärouhe.

Voitele 20 x 30 cm:n kokoinen uunivuoka tai laita leivinpaperin pala pohjalle ja reunoille. Kaada taikina vuokaan ja paista +175 asteessa keskiosassa noin 25 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi, lisänä voi tarjota pehmennyttä vaniljajäätelöä.