Tästä tuli "purkkien tyhjäys -pata", jääkaapissa oli monta etikkasäilykepurkkia, joissa oli jäljellä alle puolet sisällöstä. Niinpä sitten lisäsin kaikki samaan pataan kaalin jatkeeksi ja hyvää tuli :) En mittaillut säilykkeiden määrää, mutta arviolta kutakin lajia oli noin 1-2 dl. Mausteita ei välttämättä tarvita lainkaan, sillä etikkasäilykkeistä tulee reippaasti makua, tarvittaessa voi ripsauttaa pippuria myllystä ja ehkä lisätä hieman suolaa.

267167.jpg

Juustonmakuinen kinkku-kasvispata

300 g keräkaalia
3 porkkanaa
1 sipuli
paprikaa etikkaliemessä
hillosipuleita
mustia oliiveja
mietoja jalapenoja
tilkka öljyä
300 kinkkukuutioita
1 purkki Valion 3 juuston kermaa
(suolaa ja pippuria)

Suikaloi kaali. Kuori porkkanat ja viipaloi. Kuori sipuli ja silppua. Valuta etikkasäilykkeet. Kuumenna tilkka öljyä isolla paistinpannulla ja ruskista kaalisuikaleet. Lisää porkkanaviipaleet ja sipulisilppu, kääntele hetken aikaa, lisää juustokerma ja anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä puolisen tuntia. Lisää etikkasäilykkeet ja kinkkukuutiot, kuumenna. Tarkista maku. Tarvittaessa lisää esim. pippuria (ja suolaa). Tarjoa riisin kanssa.