Jos olette ihmetelleet viime päivien vaitonaista päivitystä, niin tässä syy, meillä vietettiin lauantaina synttäreitä, emäntä vanheni taas vuodella... Nämä tarjoilut olivat 10 aikuiselle ja 5 lapselle, juomana kahvia ja limsaa.

274567.jpg

Kahvipöydässä oli: kerroslautasella ylhäällä brownies, alhaalla Pakkopullan Anjan ohjeella pullaa, jalallisissa kulhoissa Koskenlaskijan leikattavia sulatejuustoja viherpippuri ja paprika kuutioina, niiden edessä Aura-sinihomejuustoa, vihreässä isossa kulhossa hedelmäsalaattia, etualalla vasemmalla Tupla Mint -paloja (näitä sain lahjaksi), sitten on helppo suklaakakku, hyydytetty lohitorttu, pitkässä kapeassa vuoassa pasteijataikinasta tehty jauheliha-riisirulla, täytekakku ja edessä vihreässä vuoassa gluteenittomia jauheliha-riisi -pasteijoita ja muffinsseja, sokeriastia reunassa.

Kaikki leivonnaiset eivät olleet gluteenittomia, koska keliakiaa sairastava vieras ilmoitti etukäteen, ettei hän tarvitse montaa (makeaa) sorttia, niinpä sitten gluteenittomia olivatkin täytekakku, lohitorttu ja edellä mainitut pasteijat ja muffinssit.

Brownies-ohje

Anjan pullaresepti, ripottelin pinnalle raesokeria ja hillottuja punaisia kirsikoita palasina.

Helppo suklaakakku päällystetty sulatetulla Fazerin cappuccino-suklaalla 100 g (leivontahyllystä) + n. 1 tl öljyä

Hyydytetty lohitorttu, pohjaan käytin gluteenitonta näkkileipää.

Täytekakku, pohjan ohje on täällä, välissä kermavaahtoa, vadelma-mansikkahilloa, kostutettu omenamehulla (1½ dl). Päällä kermavaahtoa. En ehtinyt koristelemaan, oli niin paljon tekemistä, että levitin kermavaahdon vaan isolla lusikalla, mutta makuhan on pääasia =) Ja meillä kun tehdään täytekakkua vain kaksi kertaa vuodessa, niin kerma oli "ehtaa" kuohukermaa.

Pasteijarullan taikina oli valmistaikinaa, Sunnuntain Isot Lehtitaikinalevyt 2 x 400 gramman paketti. Tein heti kerralla molemmat levyt. Rullan idean sain juuri tuon paketin takaa. Gluteenittomissa pasteijoiden taikina oli niin ikään valmistaikinaa, täytteenä sama jauheliha-riisi. Muistathan käyttää kaulimisessa gluteenitonta jauhoa!

Pasteijarullan täyte (täyte siis 2 x 400 gramman paketille = 2 rullaa)
800 g kevytjauhelihaa
5 sipulia
5 valkosipulinkynttä
6 dl keitettyä riisiä
2 dl ruokakermaa (5 %)
suolaa, pippuria, yrttisekoitusta, chilijauhetta

Sulata taikinat ohjeen mukaan. Keitä riisi. Kuori ja silppua sipuli, kuori valkosipulinkynnet. Ruskista jauheliha, kaada enin rasva pois. Lisää sipulisilppu ja purista joukkoon valkosipulinkynnet. Kääntele hetkisen, että sipulit kuullottuvat, lisää mausteet ja ruokakerma. Tarkista maku. Anna täytteen jäähtyä.

Kauli toinen taikinalevy lähes uunipellin kokoiseksi ja levitä puolet täytteestä päälle, jätä reunasta tyhjäksi ainakin sentin verran, sipaise hieman vettä siihen reunaan, joka tulee rullan päälle, kääri levy rullaksi kääretortun tapaan ja nosta pellille saumapuoli alaspäin. Tee samoin toiselle taikinalevylle. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle esim. unikonsiemeniä. Paista +200 asteessa noin 30 minuuttia, uunin alatasolla.

Gluteenittomat ananas-kookosmuffinssit

274568.jpg

Suolaista tarjottavaa oli: ruskeareunaisissa kulhoissa perunasalaattia, gluteenittomista makaroneista tehtyä pastasalaattia, oikealla gluteenittomia liha- ja kasvispullia, edessä puolukkasinappia ja pääsipä hedelmäsalaatti tähänkin kuvaan :)

Perunasalaatti oli kaupan valmista, 1 kg, johon lisäsin 450 g pakasteherneitä (kuumensin mikrossa ja annoin jäähtyä) ja 2 kirpeää omenaa pilkottuna (Granny Smith).

Pastasalaatissa oli 250 g gluteenitonta pastaa, keitetty pakkauksen ohjeen mukaan, 600 g kinkkukuutioita, 1 sipuli, muutama suolakurkku pilkottuna, pakasteherneitä 450 g (kuumennus ja jäähdytys), 3 suurta porkkanaa (pilkottu ja kiehautettu vähässä vedessä). Kastike oli Thousand Island (valmista), erikseen tarjottuna.

Liha- ja kasvispyörykät kaupasta.

Hedelmäsalaatissa oli ananasta (purkista), viinirypäleitä (tuoreita), aprikoosia (purkista), omenaa ja 2 purkkia valmista hedelmäcocktailia, kaikki säilykkeet olivat omassa mehussa olevia.

Puolukkasinappi