Ihan tuki tavallisesta nakkikeitosta tuli suuta ja sielua lämmittävä lisäämällä mietoja jalapenoja pilkottuna. Huh, vähempikin olisi riittänyt, laitoin silppua noin puolen desilitran verran, mutta ei silti liikaa, jos pitää tulisesta ruuasta.

270998.jpg

Tulinen nakki-perunakeitto

6 perunaa (kiinteä lajike)
10 nakkia
1 pussi keittojuureksia (200 g)
1 pussi pakastepapuja (200 g)
1,2 litraa vettä
10 maustepippuria
2 laakerinlehteä
2 liemikuutiota (liha ja kasvis)
mietoja jalapenoja maun mukaan (itse käytin ½ dl:n verran pilkottuna)

Kuori perunat ja lohko, pilko nakit. Lisää kiehuvaan veteen liemikuutiot, pippurit, laakerinlehdet, keittojuurekset ja perunalohkot. Anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia. Jos haluat, ruskista nakinpalaset pannulla, mutta voit lisätä ne ilman ruskistustakin. Hienonna jalapenot, lisää ne kattilaan, lisää myös nakinpalaset ja pakastepavut, keitä muutama minuutti, tarkista maku.