sunnuntai, 3. joulukuu 2006
Lohikastike
Lohikastike
300 g kypsää kalaa (esim. lohta)
1 sipuli
1 purkki maustettua ruokakermaa 3 juustoa (2½ dl)
suolaa
Lime & Pepper -maustetta tai sitruunapippuria
Lisäksi 250 g täysjyvä-Fusilli -pastaa
Laita pastan keitinvesi kiehumaan. Kuori ja silppua sipuli. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, valuta. Samalla tee toisessa kattilassa kastike, laita kattilaan kypsä kala paloiteltuna, sipulisilppu ja ruokakerma, hiven suolaa ja muutama rouhaisu Lime & Pepperiä, anna kastikkeen hautua hiljalleen, kunnes pasta on kypsää. Tarkista maku ja kaada kastike valutetun pastan joukkoon, sekoita varovasti, tai tarjoa kastike erikseen. Ripottele päälle tilliä.
Hunajaiset yrttiporkkanat
3 isoa porkkanaa
1 rkl hunajaa
1 tl kuivattuja yrttejä (käytin timjamia)
ripaus suolaa
Kuori porkkanat ja viipaloi reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi. Keitä suolalla maustetussa vesitilkassa, kaada keitinvesi pois. Lisää kattilaan hunaja, yrttimauste ja ripaus suolaa, sekoita.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.