Käytin tässä eilisen päivän uunilohen lopun kastikkeeseen. Lisäksi hunajaisia yrttiporkkanoita.

285909.jpg

Lohikastike

300 g kypsää kalaa (esim. lohta)
1 sipuli
1 purkki maustettua ruokakermaa 3 juustoa (2½ dl)
suolaa
Lime & Pepper -maustetta tai sitruunapippuria

Lisäksi 250 g täysjyvä-Fusilli -pastaa

Laita pastan keitinvesi kiehumaan. Kuori ja silppua sipuli. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, valuta. Samalla tee toisessa kattilassa kastike, laita kattilaan kypsä kala paloiteltuna, sipulisilppu ja ruokakerma, hiven suolaa ja muutama rouhaisu Lime & Pepperiä, anna kastikkeen hautua hiljalleen, kunnes pasta on kypsää. Tarkista maku ja kaada kastike valutetun pastan joukkoon, sekoita varovasti, tai tarjoa kastike erikseen. Ripottele päälle tilliä.

Hunajaiset yrttiporkkanat

3 isoa porkkanaa
1 rkl hunajaa
1 tl kuivattuja yrttejä (käytin timjamia)
ripaus suolaa

Kuori porkkanat ja viipaloi reilun sentin paksuisiksi viipaleiksi. Keitä suolalla maustetussa vesitilkassa, kaada keitinvesi pois. Lisää kattilaan hunaja, yrttimauste ja ripaus suolaa, sekoita.