Amerikkalaisilla ruokasivuilla törmää näihin ihan varmasti ja löytyipä Ruokala-TV:n sivuiltakin ohje, vaikka eipä tässä kummoisia ohjeita tarvitakaan, paahdetun leivän väliin laitetaan pekonia (bacon), salaattia (lettuce) ja tomaattia (tomato) eli siitähän se lyhenne tulee. Jokaisella tekijällä on tietysti vielä jokin oma lisänsä tai jujunsa, mikä tekee juuri siitä sen ainoan oikean. En ole koskaan ollut USA:ssa, joten ihan mutu-tuntumalla tässä mennään, mutta hyvää oli! Meillä ei tarjottu amerikkalaiseen tapaan perunalastuja tai ranskalaisia perunoita lisäkkeenä, vaan porkkanalohkoja =) Majoneesillahan nämä leivät kuuluisi voidella, mutta itse käytin Creme Bonjour Cuisinea, makuna Valkosipuli ja yrtit, ei sitten tarvinnut sen kummempia mausteita.

319426.jpg

BLT's   4 annosta

8 viipaletta grahampaahtoleipää
majoneesia (tai esim. tuorejuustoa tai Creme Bonjour Cuisinea)
paketti amerikanpekonia
2-3 tomaattia
1 sipuli
lehtisalaattia
(suolaa, pippuria)

Kuori sipuli ja viipaloi ohuiksi viipaleiksi. Huuhdo tomaatit, kuivaa ja viipaloi. Huuhtele salaatti, valuta. Leikkaa pekoniviipaleet poikki ja paista kuumalla pannulla rapeiksi, nosta lautaselle talouspaperin päälle jäähtymään. Paahda leipäviipaleet, anna jäähtyä. Voitele leipäviipaleet majoneesilla, laita väliin reilusti salaatinlehtiä, pekonia, sipulia ja tomaattia, ripsauta suolaa ja pippuria.