Vieläkö mahtuu joulukakkureseptien joukkoon yksi? Tästä ohjeesta kuuluu kiitos anopilleni. Ohjeessa on desilitroja ja kahvikuppeja sekaisin, mutta tällä tavalla hän tekee ja aina hyvää on tullut! Itse käytin kahvikuppia, jonka vetoisuus oli 1½ dl. Olisihan ohjeen voinut kirjoittaa kokonaan desilitra-muotoon, mutta halusin kunnioittaa alkuperäistä reseptiä ja laitan sen tähän sellaisenaan. Eli selvennykseksi: kkp on kahvikuppi (n. 1½ dl) tässä ohjeessa. Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän vanhana, mutta vielä ehtii jouluksi tehdä.

306287.jpg

Rusinakakku

200 g voita tai margariinia
2 dl rusinoita
1 tl kanelia
1 tl neilikkaa
1 tl kaardemummaa
2 kkp vettä
2 kkp fariinisokeria
2 kananmunaa
1½ tl soodaa
3 kkp vehnäjauhoja

Voitele rengasvuoka ja korppujauhota se. Sulata rasva kattilassa, lisää rusinat, anna kiehua hiljalleen hetkisen, että rusinat pehmenevät (reilu 5 min.). Ota kattila pois liedeltä. Lisää mausteet ja sekoita. Lisää fariinisokeri ja kylmä vesi. Riko kananmunat kulhoon ja sekoita rakenne rikki, lisää kattilaan ja sekoita. Sekoita sooda jauhoihin ja lisää kattilaan, sekoita vaan sen verran, että taikina on tasaista. Kaada vuokaan ja paista +175 asteessa uunin alatasolla 45-50 minuuttia. Kakku on parhaimmillaan parin päivän vanhana, säilytä jääkaapissa. Sopii pakastettavaksikin.