maanantai, 1. tammikuu 2007
Kasvisriisi ja mausteiset katkaravut
Kasvisriisi ja mausteiset katkaravut
1 sipuli
3 paprikaa
2 rkl ruokaöljyä
1 rkl mietoa currytahnaa
2 dl raakaa riisiä
150 g pakastettua pinaattia
n. 3 dl vettä (alkup. ohjeessa 6 dl)
1 tl suolaa
Lisäksi:
200 g katkarapuja
1 valkosipulinkynsi
2 rkl sitrunanmehua
(persiljaa tai korianteria)
Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele paprikat ja kuutioi. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla (tai teflonkattilassa), kuullota sipulisilppua ja paprikakuutioita hetki. Lisää currytahna ja riisi, kuullota hetki käännellen. Lisää valutettu pinaatti, suola ja vettä noin 3 dl, anna hautua kunnes riisit ovat kypsiä, lisää vettä tarvittaessa haudutuksen aikana. Valuta sulaneet katkaravut hyvin, sekoita joukkoon hienonnettu valkosipulinkynsi ja sitruunamehu. Lisää katkaravut riisin joukkoon, kuumenna (älä keitä, etteivät katkaravut sitkisty), koristele persiljalla tai korianterilla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.