Uusimmassa Yhteishyvän ruokaliitteessä oli tämä ohje. Veden määräksi ilmoitettiin 6 dl, mutta onneksi en hulauttanut kaikkea kerralla, sillä minulla pinaatti ei ollut ihan kokonaan sulanutta, joten sulamisvettä tuli ruoan joukkoon ja onhan riisilaaduillakin eroja, käytin tummaa riisiä. Eli lisäile vettä tarpeen mukaan haudutuksen aikana (joka riippuu taas riisilaadusta...). Minusta ruuan nimi on hieman harhaanjohtava, kun katkaravut lisätään riisin joukkoon, joten ne eivät siellä itsessään maistu, mutta kaikesta huolimatta hyvää tuli. Alkuperäisessä ohjeessa luki punainen, keltainen ja vihreä paprika, en saanut kaikkia värejä kaupasta, joten käytin keltaista ja oranssia. Salaatinlehden päällä on Pakkopullan Anjan ohjeella tehtyä raejuustosalaattia, oli niin hyvää, että meinasin unohtaa pääruuan syömisen kokonaan!

323782.jpg

Kasvisriisi ja mausteiset katkaravut

1 sipuli
3 paprikaa
2 rkl ruokaöljyä
1 rkl mietoa currytahnaa
2 dl raakaa riisiä
150 g pakastettua pinaattia
n. 3 dl vettä (alkup. ohjeessa 6 dl)
1 tl suolaa

Lisäksi:
200 g katkarapuja
1 valkosipulinkynsi
2 rkl sitrunanmehua
(persiljaa tai korianteria)

Kuori ja hienonna sipuli. Huuhtele paprikat ja kuutioi. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla (tai teflonkattilassa), kuullota sipulisilppua ja paprikakuutioita hetki. Lisää currytahna ja riisi, kuullota hetki käännellen. Lisää valutettu pinaatti, suola ja vettä noin 3 dl, anna hautua kunnes riisit ovat kypsiä, lisää vettä tarvittaessa haudutuksen aikana. Valuta sulaneet katkaravut hyvin, sekoita joukkoon hienonnettu valkosipulinkynsi ja sitruunamehu. Lisää katkaravut riisin joukkoon, kuumenna (älä keitä, etteivät katkaravut sitkisty), koristele persiljalla tai korianterilla.