Tästä tulee kesä ja mummola mieleen, eikö vain? Tähän salaattiin olisi "kuulunut" vielä tuorekurkkua, mutta näin talvella ovat kotimaiset hinnoissaan ja ulkomaiset ovat mauttomia. Ja kastikkeeseen taas... kuuluisi kermaviiliä tai vatkattua kermaa. No, kuohukermaa ei meillä käytetä kuin juhlatilanteissa ja kermaviili oli päässyt vanhaksi, niin kokeilinpa sitten tehdä raejuustoon ja sopi minusta ihan hyvin, kastikkeen ulkonäkö ei näin ehkä ole paras mahdollinen ;) Salaattia ei kannata tehdä kovin paljon etukäteen eikä ainakaan kaataa kastiketta päälle kuin juuri ennen tarjoamista, lehtisalaatti menee muuten ihan lötköksi.

361677.jpg

Kesäinen salaatti

ruukku lehtisalaattia
2-3 tomaattia
(tuorekurkkua)
2 keitettyä kananmunaa (salaattiin valkuaiset)
nippu tilliä

Kastike:
1 purkki raejuustoa
½ tl suolaa
1 rkl sokeria
2 tl sinappia
2 rkl sitruunanmehua
kananmunien keltuaiset

Huuhtele salaatti ja tomaatit (ja tuorekurkku). Kuori kananmunat, erota keltuaiset ja valkuaiset. Hienonna keltuaiset kulhossa, lisää mausteet ja raejuusto, sekoita tasaiseksi. Revi salaatti, lohko tomaatit, hienonna kananmunan valkuaiset ja tilli. Asettele salaatin ainekset salaattikulhoon tai tarjoiluvadille, kaada kastiketta päälle juuri ennen tarjoilua.