Ensimmäistä kertaa käytin ruuanvalmistuksessa "nestemäistä" kookosta - terveisiä vaan Vilijaanalle! Aivan ihanaa soppaa, täytyi ihan santsata toinen lautasellinen =D Lisukkeena söimme pannulla oliiviöljytilkassa paahdettua ruispaahtoleipää. Kasvikset olivat tällä kertaa perunaa lukuun ottamatta pakasteita, joten esikäsittelyyn ei mennyt aikaa. Apetitin juureskuutiopussissa oli porkkanaa, lanttua, palsternakkaa, keltaista paprikaa ja selleriä, lisäksi käytin kukkakaalia ja herneitä. Ei ihan "perinteiset" kesäkeiton kasvikset, mutta tällainen sekoitus tällä kertaa.

336150.jpg

Kookoksenmakuinen kesäkeitto

2 perunaa (kiinteä lajike)
500 g juureskuutiota (Apetit, pakaste)
200 g herneitä
250 g kukkakaalia
5 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 tölkki kookosmaitoa (4 dl, 17 % rasvaa)
(suolaa)

Kuori perunat ja leikkaa lohkoiksi. Kuumenna vesi kattilassa, lisää liemikuutio, peruna- ja juureskuutiot. Keitä hiljalleen reilut 5 minuuttia. Lisää herneet ja kukkakaali sekä kookosmaito, keitä hiljalleen, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää tarvittaessa suolaa.