Saunan jälkeen vähän suolapalaa. Kodin kuvalehdestä joskus olen tämän ohjeen napannut. Koska patongissa on pizzapohjaan verrattuna paljon "leipäosaa", niin kannattaa laittaa reilusti täytettä ja käyttää vahvan makuisia täytteitä. Omasta mielestäni kinkku-ananas -yhdistelmä oli tässä vähän vaisu, vaikka se pizzan päällä onkin loistavaa. Ehkäpä homejuusto olisi ollut tähänkin paikallaan =D Vaikka täytin viillon omasta mielestäni ihan täyteen, niin se kuumennuksen aikana painui kasaan, että senkin vuoksi täytettä saa olla paljon. Lisäksi talvista omenasalaattia, johon lisäsin villirucolaa ja yhden pienen porkkanan (raaka) viipaloituna.

343456.jpg

Pizzapatonki

iso (valkosipuli)patonki ja mieleisiä pizzatäytteitä
esim.
kinkkusuikaleita (n. 150 g)
2 ananasrengasta pilkottuna
juustoraastetta (n. 100 g)
oreganoa

Leikkaa patongin päälle viilto pituussuunnassa siten, että pohja jää kuitenkin ehjäksi. Sekoita täytteen aineet keskenään ja levitä patongin viiltoon, ripottele päälle oreganoa. Kääri patonki folioon, ettei se kuivu paistettaessa. Kuumenna uunissa +225 asteessa noin 20 minuuttia. Tarjoa salaatin kanssa.