Tammikuun Yhteishyvässä oli paljon kivoja ohjeita, tässä taas yksi :) Perunapalat menivät aika lailla muusiksi, kun haudutin niitä ohjeessa olleen ajan eli 25 minuuttia, vaikka eivät olleet edes kovin pieniä palasia. Jos et pidä kovin muusautuneista perunoista, lisää ne vähän myöhemmin tai käytä kiinteämpää lajiketta. Mausteitakin sai lisätä aika reippaalla kädellä, mitä ohjeessa luki. Lisäksi porkkanaraastetta ja raejuustoa.

344623.jpg

Possu-omenapata

1 sipuli
500 g  (4 kpl) isoja perunoita (esim. Rosamunda)
1 rkl ruokaöljyä
400 g maustamattomia porsaan suikaleita
1 tl suolaa
½ tl mustapippurirouhetta
1 rkl sinappia
4 dl vettä (vähempikin riittää)
2 omenaa
1 rkl hunajaa
persiljaa

Kuori ja paloittele sipuli. Pese, kuori ja paloittele perunat. Kuumenna öljy padassa ja paista lihasuikaleita, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää sipuli ja paista hetki käännellen, mausta suolalla, sinapilla ja mustapippurilla. Lisää vesi ja perunat. Hauduta, kunnes perunat ovat kypsiä. Kuori sillä välin omenat ja paloittele. Lisää omenapalat ja hunaja pataan, hauduta hetki. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Ripottele pinnalle runsaasti persiljaa.