Nyt oli Yhteishyvän ruokaliitteessä monta hyvää ohjetta, tämäkin on sieltä. Enpä olekaan hoksannut laittaa riisin joukkoon sitruunaa, vaikka sitruksista pidänkin. Siksi onkin kiva kokeilla muiden kehittelemiä valmiita ohjeita, saa uusia niksejä, mitä ei itse olisi keksinyt =) Ohjeessa oli vielä lisäksi ½ dl parmesaanijuustoraastetta, itse en laittanut sitä lainkaan. Risoton kanssa söimme kalkkunan paistijauhelihasta tehtyjä pihvejä, talvista omenasalaattia, tomaattia ja herneenversoja.

329805.jpg

Sitruunainen risotto

1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl ruokaöljyä
3 dl risottoriisiä
1 litra kuumaa vettä
2 kasvisliemikuutiota tai 3 rkl kasvisfondia
1 sitruuna (mehu ja raastettu kuori)
½ tl mustapippurirouhetta
½ dl parmesaanijuustoraastetta
(1 ruukku sitruunamelissaa)

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuullota sipuleita ja riisiä öljyssä, kunnes riisi on läpikuultavaa. Liuota kasvisliemikuutiot kuumaan veteen (ja pidä liemi kuumana), lisää kuumaa lientä riisin joukkoon vähitellen kypsymisen aikana. Anna risoton hautua miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia, sekoita välillä ja lisää lientä. Riisin kypsymisen aikana pese sitruuna kuumalla vedellä ja astianpesuaineella, juuresharjalla harjaten, huuhtele hyvin. Purista mehu ja raasta keltainen osa kuoresta. Kun riisi on kypsää, sekoita mehu ja raastettu kuori sekä mustapippuria joukkoon (ja parmesaanijuustoraastetta).