Myllyn Paras Irtonainen Riisi+Ohra -paketin takana oli helpolta kuulostava ohje ja olihan sitä kokeiltava. Vuokaan laitetaan kaikki ainekset raakoina, joten esivalmistelut tekee nopeasti. Ohjeessa oli 500 g broilerinsuikaleita, mutta minulla oli 400 g, joten laitoin lisäksi yhden pikkupurkillisen herkkusieniviipaleita ja 200 g herne-maissi-paprikaa. Nestettä tulee litra, mikä minusta oli liikaa, vuoan pohjalle jäi imeytymätöntä nestettä, jota sitten kaavin pois noin kahvikupillisen verran, kun olimme ottaneet annokset lautaselle. Ehkä siis nesteen määrää voisi vähentää 1-2 dl, mutta kirjoitan alle miten itse tein. Lisäksi parsakaalia.

407279.jpg

Broileri-ohravuoka

3 dl Myllyn Paras Riisi+Ohraa
400 g marinoituja broilerinsuikaleita (käytin Atrian pehmeän pippurinen)
1 tlk säilykepersikoita mehussa (säästä liemi) n. 200/400 g
1 prk herkkusieniviipaleita (185/115 g)
200 g herne-maissi-paprikaa
½ tl jauhettua valkopippuria
1 tl suolaa
1 rkl yrttimaustetta (käytin Yrttitarhan sekoitusta)
1 litra nestettä (käytin vajaa 2 dl ruokakermaa, persikoiden liemen ja loput vettä)

Voitele isohko laakea uunivuoka. Pilko persikat, säästä liemi, valuta herkkusieniviipaleet, sulata herne-maissi-paprika mikroaaltouunissa. Mittaa kaikki ainekset raakoina vuokaan ja sekoita keskenään. Lisää neste. Paista uunin alatasolla +225 asteessa n. 45 minuuttia.