Ystävänpäivänä söimme lisää punaisensävyistä ruokaa. Anjan kanssa oli joskus puhetta, että en ole aikaisemmin käyttänyt näitä pakastelohikuutioita kalakeittoon, no nytpä olen =)

395762.jpg

Paprikainen lohikeitto

8 dl vettä
1 kalaliemikuutio
muutama maustepippuri
250 g kukkakaalia (pakaste)
300 g lohikuutioita (pakaste)
4 perunaa
1 iso punainen paprika
½ pakettia Koskenlaskija paprika -sulatejuustoa (= 125 g)
(suolaa)
tilliä

Kuori perunat ja lohko, kuutioi paprika pieneksi. Kiehauta vesi kattilassa, lisää kalaliemikuutio, pippurit ja perunalohkot, keitä hiljalleen muutama minuutti. Lisää sitten sulatejuusto, sekoita, että juusto sulaa, lisää lohikuutiot, muutaman minuutin kuluttua kukkakaali ja aivan lopuksi paprikapalat. Älä keitä turhan kauan, että lohi säilyttää mehevyytensä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Silppua tilliä pinnalle.