tiistai, 20. helmikuu 2007
Pehmeäpohjainen pizza
Pehmeäpohjainen pizza
Pohja: (vajaan uunipellin kokoinen)
2 dl vettä
4 rkl ruokaöljyä
1 tl suolaa
n. 1 dl kauralesettä
2 tl leivinjauhetta
vehnäjauhoja
Mittaa vesi, öljy, suola ja kauralese kulhoon, sekoita. Lisää vehnäjauhoja ja leivinjauhe, sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista ja levittyvää. Levitä lusikan kuperan puolen avulla leivinpaperin päälle uunipellille (ei riitä ihan koko uunipellin kokoiseksi). Levitä täytteet ja paista +225 asteessa noin 15 minuuttia.
Täyte 1:
200 g jauhelihaa ruskistettuna (nauta 10 %)
valmista pastakastiketta
1 valkosipulinkynsi
ripaus sokeria (ja suolaa)
oreganoa
juustoraastetta
pieni purkki herkkusieniviipaleita
Sekoita ruskistetun jauhelihan joukkoon niin paljon pastakastiketta, että seos on helposti levittyvää. Lisää murskattu valkosipulinkynsi (tai enemmän) ja ripaus sokeria (ja suolaa). Levitä pohjan päälle, sitten juustoraastetta, oreganoa ja lopuksi valutetut herkkusieniviipaleet.
Täyte 2:
valmista pastakastiketta
1 valkosipulinkynsi
ripaus sokeria
oreganoa
juustoraastetta
1 prk tonnikalaa vedessä
suikaloitua paprikaa etikkaliemessä
viipaloitua mietoa jalapenoa
Sekoita pastakastikkeen joukkoon murskattu valkosipulinkynsi (tai enemmän) ja ripaus sokeria. Levitä kastike pohjan päälle, sitten valutettu tonnikala, juustoraastetta, oreganoa ja lopuksi paprikasuikaleita ja jalapenoviipaleita.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.