Olen tehnyt aikaisemmin vastaavalla tavalla jauhelihakastiketta, tässä nakkiversio. Lisäksi kirsikkatomaatteja, rucolaa ja paistettuja kesäkurpitsansiivuja. Ruokakerman määrä voi tuntua pieneltä, mutta omaan makuuni sitä on riittävästi, en pidä isosta määrästä kastiketta lautasella.

378819.jpg

Perunat nakkikastikkeessa

10 pienehköä perunaa
500 g nakkeja
2 sipulia
2 porkkanaa
2½ dl ruokakermaa (7 %)
3 rkl ketsuppia
suolaa
pippuria
tilkka ruokaöljyä

Kuori perunat, sipulit ja porkkanat. Lohko perunat noin sokeripalan kokoisiksi paloiksi, hienonna sipuli ja leikkaa porkkanat tikuiksi. Ruskista nakinpalasia ja sipulia öljyssä teflonkattilassa tai isolla paistinpannulla, lisää porkkanat ja perunat, kääntele hetken, lisää ruokakerma ja mausteet, anna hautua kannen alla, kunnes perunat ovat kypsiä. Tarkista maku.