Blogin puolivuotispäivän ja huomisen Ystävänpäivän kunniaksi muffinsseja. Ekan päivän ohjeissa oli muffinsseja, niinpä ajattelin niitä tänäänkin tarjota =)

Itselläni oli vaaleaa maitosuklaata, jota on tuossa päälläkin pikkaisen lastuina. Kuorrutin tomusokeri+appelsiinimehuseoksella ihan vaan muutaman maistiaisiksi ja loput nopeasti pakastimeen, ettei tule syötyä. Ohje on repäisty jälleen kerran jostain lehdestä ja alkuperäisessä ohjeessa taikina paistettiin kakuksi jauhotetussa rengasvuoassa +175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla tunnin ajan.

392047.jpg

Porkkana-appelsiini -muffinssit  n. 24 kpl

150 g margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
50 g valkoista tai tummaa suklaata rouhittuna
1 dl appelsiinimarmeladia
2 dl porkkanaraastetta
1 dl kermaviiliä

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää taikinaan suklaarouheen, marmeladin, porkkanaraasteen ja kermaviilin kanssa. Sekoita vain sen verran, että ainekset tasoittuvat. Lusikoi taikinaa muffinssivuokiin (jos omistat muffinssipellin, laita paperivuoat koloihin), täytä noin 2/3 osaa vuokien korkeudesta, paista +200 asteessa noin 15-20 minuuttia, tarkkaile välillä. Koristele tomusokerilla tai tomusokeri-mehukuorrutteella (sekoita esim. ruokalusikalliseen appelsiinimehua niin paljon tomusokeria, että se on sopivan jähmeää levitettäväksi).