Kevyttä iltapalaa, tähän sopisi vaikka patonki lisukkeeksi, tällä kertaa söimme kuitenkin ihan pelkästään koko ison kulhollisen :) Jääkaapissa oli monen eri salaattilajin "loppuja", jokaista kuitenkin niin vähän, ettei yhdestä olisi riittänyt kunnon salaattiin. Käytin jääsalaattia, lollo rossoa, mung-pavun ituja, kiinankaalta ja mausteeksi persiljaa. Kaikkia näitä ei tietenkään tarvitse olla salaatin perustaksi, yksikin laatu riittää. Sitruunanmehu antaa kivaa kirpeyttä ja estää omenaa tummumasta eikä erillistä salaatinkastiketta tarvita =D

373423.jpg

Sitruunainen omena-raejuusto -salaatti

1 purkki raejuustoa
1 kirpeä omena (Granny Smith)
2-3 rkl sitruunanmehua
ruukku vihreää salaattia

Kuori ja pilko omena, laita palat kulhoon, lisää sitruunanmehu ja kääntele omenanpalat mehuun. Revi salaatti joukkoon ja lisää raejuusto, sekoita.