Hyvää ystävänpäivää kaikille! Meillä otettiin eilen hieman varaslähtöä ystävänpäivään ja söimme vaaleanpunaista katkarapukastiketta villiriisisekoituksen kanssa. Kastikkeesta riittää 2-3 henkilölle.

392995.jpg

Vaaleanpunainen katkarapukastike

2½ dl ruokakermaa (7 %)
n. 1 dl maitoa
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja pilkottuna (käytin rosmariiniöljyssä olevia)
180 g katkarapuja
1 valkosipulinkynsi pilkottuna
1 tl roseepippureita
suolaa

Sulata katkaravut pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna ruokakerma teflonkattilassa, lisää aurinkokuivatut tomaatit ja valkosipulinkynsi, anna kiehua hiljalleen pari minuuttia, lisää katkaravut ja roseepippurit sekä tarvittaessa suolaa. Jos kastike tuntuu kovin paksulta (tai liian "vähältä"), lisää hieman maitoa, kuumenna, mutta älä keitä enää, etteivät katkaravut sitkisty. Tarjoa riisin kanssa.