Tillit unohtuivat kauppaan, niinpä tästä tuli ihan keltainen kalapata. Lisää toki reilusti tuoretta tillisilppua pinnalle! Lisäksi sopivat esim. tilliskonssit, etikkapunajuuret ja porkkanaraaste. Ostin suuren ja korkeareunaisen paistinpannun eli haudutuspannun muutama kuukausi sitten ja olenkin ihmetellyt, miten tulin ennen toimeen ilman sitä, monet padat olen siinä valmistanut, niin kuin tämänkin nyt =)

429769.jpg

Keltainen kalapata

5 isoa perunaa
2 sipulia
200 g pakastemaissia
300 g marinoituja kirjolohisuikaleita (käytin hunajamarinoituja)
2 pientä keltaista paprikaa
n. 1 dl ruokakermaa (7 %)
suolaa
Santa Marian Seafood & Fish -maustetta (tai esim. sitruunapippuria tms.)
ruokaöljyä
tilliä

Kuori perunat ja sipulit, lohko perunat noin reilun sokeripalan kokoisiksi paloiksi, pilko sipulit (saavat olla isohkoja paloja). Kuumenna tilkka ruokaöljyä isolla paistinpannulla ja lisää perunakuutiot, paistele käännellen muutama minuutti, lisää pakastemaissi ja sipuli, paista edelleen käännellen muutama minuutti. Lisää noin desin verran ruokakermaa ja lohisuikaleet, kääntele varovasti ja hauduta kannen alla, että perunat kypsyvät, sekoittele välillä, lisää paprikasuikaleet ihan loppuvaiheessa. Lisää mausteita ja ripottele tuoretta tilliä päälle.