perjantai, 9. maaliskuu 2007
Punainen jauheliha-kasvis -kastike
Punainen jauheliha-kasvis -kastike
400 g jauhelihaa (nauta 10 %)
iso sipuli
2 isoa porkkanaa
2 prk tomaattimurskaa
1 prk tomaattipyrettä
1 kesäkurpitsa
1 kasvisliemikuutio
2 valkosipulinkynttä
Santa Marian Chili Explosion -maustetta tms. chilimaustetta
n. 2 dl vettä
2 tl yrttimaustetta (esim. oregano)
(suolaa)
Pilko sipuli, raasta porkkana karkeaksi raasteeksi, pilko kesäkurpitsa. Ruskista jauheliha isolla paistinpannulla, kaada irtoava rasva pois. Lisää sipulisilppu ja tomaattipyre, paista käännellen pari minuuttia, lisää porkkanaraaste, tomaattimurska, kasvisliemikuutio, valkosipulinkynnet murskattuna, loraus vettä ja chilimaustetta, sekoita ja anna hautua kannen alla vartin verran (tai pidempään, jos on aikaa). Lisää tarvittaessa välillä vettä. Lisää kuutioitu kesäkurpitsa ja yrttimaustetta, kuumenna ja tarkista maku. Tarjoa lisäksi riisiä ja salaattia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.