Hieman erilaista rahkapiirasta pääsiäiseksi. Ohje on muuten lähes sama kuin rahkapiiraassa, tällä kertaa käytin pohjaan vehnäjauhojen lisäksi spelttiä ja täytteessä on omenasosetta ja -viipaleita. Omenasose ei ole välttämätöntä täytteessä, lisää silloin hieman enemmän sokeria. Paremmin päälle ripoteltavaksi sopisi aito vaniljasokeri, mutta minulla ei ollut, että käytin sitten vanilliinisokeria.

494099.jpg

Omenainen rahkapiiras

Pohja:
100 g margariinia (sulatettuna, jäähdytettynä tai pullosta)
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
1½ dl vehnäjauhoja
1 dl spelttijauhoja

Täyte:
1 prk maitorahkaa (250 g)
1 rkl sokeria
½ dl omenasosetta
1 kananmuna
1 tl vanilliinisokeria

Pinnalle:
1 kirpeä omena (Granny Smith)
kanelia
ripaus vanilliinisokeria

Sekoita sula margariini, sokeri ja kananmuna keskenään, lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe, sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista. Levitä piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle. Kuori omena ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi, levitä rahkan päälle, ripottele hieman kanelia ja vanilliinisokeria omenaviipaleille. Paista uunin alatasolla +200 asteessa noin 25 minuuttia.