keskiviikko, 4. huhtikuu 2007
Omenainen rahkapiiras
Omenainen rahkapiiras
Pohja:
100 g margariinia (sulatettuna, jäähdytettynä tai pullosta)
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
1½ dl vehnäjauhoja
1 dl spelttijauhoja
Täyte:
1 prk maitorahkaa (250 g)
1 rkl sokeria
½ dl omenasosetta
1 kananmuna
1 tl vanilliinisokeria
Pinnalle:
1 kirpeä omena (Granny Smith)
kanelia
ripaus vanilliinisokeria
Sekoita sula margariini, sokeri ja kananmuna keskenään, lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe, sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista. Levitä piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä pohjan päälle. Kuori omena ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi, levitä rahkan päälle, ripottele hieman kanelia ja vanilliinisokeria omenaviipaleille. Paista uunin alatasolla +200 asteessa noin 25 minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.