keskiviikko, 2. toukokuu 2007
Lihapullistahan saa monella tapaa gluteenittomia, tässä yksi tapa. Kauppareissulta mukaan löytyi
Semperin Pofiber -perunakuitua jauheena, joka sisältää 70 % ravintokuitua. Tein sitten pakkauksen ohjeen mukaan lihapullia vapuksi ja tarkoitus oli tehdä näistä vartaita tms. grilliin laitettavaksi, vaan grillaukset kyllä jäivät nyt myöhemmäksi, sen verran kylmä tuuli on puhallellut täälläkin nurkilla, ettei paljoa ulkona ole tullut oltua koiralenkkien lisäksi :/ Söimme sitten näitä
perunasalaatin kanssa. Ohjeessa on 2 tl suolaa, mikä ainakin minusta tuntui liian suolaiselta. Lisäsin taikinaan vielä tuoretta basilikaa.
Gluteenittomat lihapullat400 g jauhelihaa (nauta 10 %)
½ dl
Semperin Pofiberiä3/4 dl vettä
1 sipuli hienonnettuna
1 kananmuna
2 tl suolaa (vähempikin riittää)
ripaus valkopippuria
reilusti tuoretta basilikaa hienonnettuna
Sekoita perunakuitu veteen ja anna turvota n. 5 min. Silppua sipuli ja basilika ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Pyörittele pyöryköitä ja laita ne leivinpaperin päälle uunipellille. Paista uunissa +200 asteessa noin puoli tuntia (tai paista pannulla kauniin ruskeiksi).
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.