Sydämellistä äitienpäivää kaikille äideille!

Näin äitienpäivänä haluan esitellä äitini tekemiä lusikkaleipiä. Hän tekee ne kaulimalla lusikkaleipätaikinan ja ottamalla siitä pienellä muotilla keksejä, paljon nopeampi tapa kuin muotoilla lusikan avulla. Juuri sydämen muotoisina ovat tosi suloisia esim. kihlajaisissa tai ristiäisissä. Nämä sopivat hyvin pakastettaviksi, joten ne on helppo tehdä juhlia varten hyvissä ajoin etukäteen.

583921.jpg

Lusikkaleivät

300 g voita
2½ dl sokeria
n. 7-8 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1½ tl vaniljasokeria

Väliin vadelmamarmeladia/kiinteää hilloa

Vatkaa erittäin pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sekoita ja anna jähmettyä jääkaapissa. Ota taikinasta pieni osa kerrallaan ja kauli se jauhotetulla pöydällä noin ½ cm:n paksuiseksi levyksi ja ota siitä pienellä muotilla palasia. (Tai muotoile pikkulusikan avulla "perinteisen" muotoisia keksejä). Nosta leivinpaperin päälle pellille ja paista uunissa +200 asteessa kauniin vaaleanruskeiksi (muutaman minuutin ajan). Keksit ovat pehmeitä juuri uunista otettuna, mutta jäähtyessään kovettuvat. Laita marmeladia keksille ja paina toinen päälle. Kierittele sokerissa. Sopivat pakastettaviksi.