maanantai, 25. kesäkuu 2007
Feta-peruna -salaatti ja tonnikalapihvit
Feta-peruna -salaatti
5 keitettyä uutta perunaa
200 g fetajuustoa (3 %), maustettu basilikalla ja oreganolla
1 kevätsipulin varsi
muutama musta oliivi
n. 1 rkl oliiviöljyä (maustettu basilikalla)
roseepippureita
Kuutioi jäähtyneet perunat noin fetajuustokuutioiden kokoisiksi paloiksi, suikaloi kevätsipuli ja oliivit. Sekoita kaikki ainekset varovasti kulhossa, lorauta tilkka oliiviöljyä joukkoon ja sekoita vielä hieman, ripottele roseepippureita päälle juuri ennen tarjoamista. Jälleen kerran, jos on aikaa, anna salaatin olla hetkisen aikaa jääkaapissa =)
Tonnikalapihvit 4 kpl
1 purkki tonnikalaa vedessä (kirjassa käytettiin öljyyn säilöttyä)
1 kananmuna
2-3 rkl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
paistamiseen öljyä tai voita
Valuta tonnikala ja sekoita muut ainekset joukkoon. Jaa taikina 4 osaan ja nostele kuumennetulle paistinpannulle, tasoita lusikalla. Paista kauniin kullanruskeiksi. Mikäli pidät sitruunasta tai limestä, purista valmiin pihvin päälle hieman mehua.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.