Alkuperäinen ohje on taas kerran Yhteishyvän ruokaliitteestä, täytettä hieman muuttelin. Pikkaisen olisin kaivannut enemmän makua täytteeseen, laita mielellään esim. ruohosipulisilppua tai vaikka murustettua sinihomejuustoa joukkoon.

648239.jpg

Katkarapu-kinkku -piiras


Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g margariinia
3/4 dl maitoa

Täyte:
180 g katkarapuja
reilut 100 g savukinkkusuikaleita
3 rkl aurinkokuivattuja tomaattipalasia basilikaöljyssä
2 kananmunaa
1 prk kermaviiliä
½ tl sitruunapippuria
2 dl juustoraastetta

Sekoita pohjaa varten kuivat aineet kulhossa, lisää pehmeä margariini ja maito, sekoita tasaiseksi. Voitele piirasvuoka ja levitä taikina pohjalle ja reunoille. Sulata katkaravut ja valuta hyvin, levitä pohjan päälle, samoin kinkkusuikaleet ja valutetut tomaattipalaset. Sekoita kananmunat, kermaviili ja juustoraaste keskenään, mausta sitruunapippurilla. Kaada täyte vuokaan ja paista uunissa +200 asteessa noin 30 minuuttia.